top of page

Om Joy Division's

 

Jag som har registrerat Joy Division's heter Anna-Lena Karlsson. Jag och min man Peter bor i ett torp på landet i Österhaninge, 2 mil söder om Stockholm. Vi föder upp Brittiskt korthår, med fokus på hälsa, temperament och såklart att de ska vara rastypiska! Brittiskt korthår, också kärleksfullt kallad "britten", är en katt med integritet. Detta innebär att de oftast inte ligger i knät hos sin ägare, utan hellre ligger bredvid och umgås. De är sociala och älskvärda med en nallebjörnslook. Britterna är enkla att ha med att göra och passar såväl den ensamstående som barnfamiljen. Vanligtvis tar de det ganska lugnt hemma vilket uppskattas av de flesta. De är roliga katter som uppskattar bus och lek i lagom mängd.

Vår målsättning med uppfödningen är att föda upp friska fina katter, med ett härligt temperament och så "brittiska" som möjligt. Vi testar våra katter för HCM, PKD och HD.

Om du som jag blivit förtjust i denna fantastiskt vackra kattras, Brittiskt korthår, tag kontakt med mig för mer information och inspiration.

 

 

 

 


                     2021-09-06 Just nu är alla kattungar reserverade  och vi tar inte emot fler intresseanmälningar

Tack! Meddelandet har skickats.

Stamnamnet och lite bakgrund

Jag har ett gammalt stamnamn Joy Division, efter bandet med samma namn, från då jag på 80-talet var ung och födde upp perserkatter. Redan då la jag märke till de blå britterna på utställningar så när jag nu vill återuppta min uppfödning igen så föll valet på att föda upp dessa teddybjörnar direkt.  I mitt liv har katterna alltid funnits med som ett naturligt och härligt sällskap, och jag har omgivit mig med flera stycken under många, många år. 

1993 flyttade vi hit där vi bor nu, i ett torp från tidigt 1800 tal på landet i Österhaninge. På den här platsen kunde vi utveckla en dröm. Vi ville ha höns! Det började som för de flesta med några stycken men för oss slutade det med att vi blev ekologiska äggproducenter 1998. Nu har vi tretusen stycken och det hade vi väl aldrig trott. Nu har vi hållit på ett tag och packar andras ägg också så vi har anställt några fler personer.

 

Min uppfödning återupptogs igen med två systrar från Smugglers uppfödning, Wera (blå) och Wilda (svartsköldpadd). Underbara katter och en bättre start kunde man inte drömma om. Sedan mitt intresse vaknat igen så har jag uppdaterat mina kunskaper bla genom Pawpeds  3 kurser och SVERAKs diplomeringstest. 

Kurser & diplomering

Det är viktigt att ha koll på basal genetik och att kunna regler & lagar när man föder upp. Därför har jag gått PawPeds G-kurser 1-3, jag har också genomfört SVERAKs uppfödardiplomering.
Jag är också Certifierad sedan 231101Dessutom går jag på föreläsningar, kurser och seminarier för att hålla mig uppdaterad med de senaste rönen inom bland annat genetik, hälsa och regelverk.
 

Senaste uppdateringarna

No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page